Хората се събраха на бул. Сливница на мястото, където в нощта

...
Хората се събраха на бул. Сливница на мястото, където в нощта
Коментари Харесай

Едночасова блокада на бул. Сливница от протестиращи след смъртта на Ани и Явор

Хората се събраха на бул. " Сливница " на мястото, където в нощта на 8 май 18-годишният Адриан Антонов блъсна на пешеходна пътека и умъртви на място 22-годишния Явор Стоянов и 24-годишната му другарка Анна-Мария Малчева. Влюбената двойка почина на място, а първичната експертиза сподели, че водачът, който има брошура едвам от 2,5 месеца, е карал с над 100 км/ч.

Протестиращите запалиха свещи в памет на Явор и Ани и отрупаха светофара с цветя. Те бяха безапелационни, че ще продължат с митингите си, до момента в който не бъдат взети ограничения за попречване на сходни произшествия. Полицаи регулираха движението на кръстовищата с бул. " Константин Величков " и ул. " Мелник " при спирка " Оряхово ".

Тролеи, рейсове и коли употребиха обходни направления по вътрешнокварталните улици, което докара до огромни тапи в целия квартал.

Имаше и коли на градския превоз, които изчакваха блокадата на пътя да бъде вдигната. Много жители слязоха от транспортните средства и продължиха пешком, заявявайки, че са солидарни с митинга и е извънредно време да се вземат ограничения, които да дават резултати.

Утре митингът ще стартира с час по-късно - от 20:00 часа, като протестиращите ще бъдат облечени със светлоотразителни жилетки.

В неделя, на 14 май, от 11:30 ч. се провежда народен митинг пред Народното събрание, откакто ще бъде блокирано кръстовището на Орлов мост.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР